Wie zijn wij en wat doen wij

Waarom is de Ferdinand Bolstraat 6 gekraakt?

Sinds 15 februari 2009 is de Ferdinand Bolstraat 6 begane grond en de 1e etage gekraakt. Dit stuk onroerend goed heeft in onze ogen 2 jaar lang onnodig leeg gestaan. Toen wij het pand kraakten troffen wij een pand aan dat bijna geheel leeg gesloopt was. Al het puin en bouwafval heeft de eigenaar in het pand laten liggen. Het gas, water en de stroom waren nog aangesloten met alle risico’s van dien voor de buurt…

De puinhopen van de eigenaar

De puinhopen van de eigenaar

Wij hopen door de in gebruik name van dit pand een actieve rol te kunnen spelen bij het terug dringen van speculatie en onnodige leegstand. Het is een feit dat sinds de liberalisering van de woningmarkt, de minder kapitaalkrachtige mensen steeds verder uit Amsterdam weg geduwd worden. Mensen die jaren of zelfs hun hele leven in Amsterdam wonen, in het bijzonder de Pijp, worden uitgekocht of uitgebuit door middel van een afschuwelijke manier van marktwerking. Deze mensen worden het hardst getroffen door de huidige economische belangen en agressief kapitalisme. Wij willen een Amsterdam voor iedereen. Wij hebben geen enkele illusie betreft goede bedoelingen van het stadsdeel voor de minder kapitaal krachtige mensen . Woningbouw coöperaties en het stadsdeel werken met harde hand samen om het levensgeluk van mensen die tevreden wonen en een positieve functie vervullen in deze buurt kapot te maken.

Wij hebben geen enkel vertrouwen in het woonbeleid van Amsterdam. Decennia lang heeft Amsterdam moedwillig buurten zogenaamd geherstructureerd om een homogene buurt te creëren. Amsterdam pretendeert een multiculturele samenstelling te hebben, maar alleen de mensen die de economische belangen van Asterdam dienen zijn welkom. Mensen en organisaties die op een non-profit basis werken zijn niet langer welkom. Wij zien de buurt vervallen in sociale en culturele armoede, daarbij zijn de zogenaamde yuppen zeer dominant aanwezig. Wij hopen dan ook dat wij door deze ingebruikname een positief tegengeluid kunnen laten horen op dit wanbeleid. Ten slotte is Amsterdam er voor iedereen, door iedereen.

Vind je het leuk om ons ergens te helpen?

Omdat het huis zeker niet in perfecte staat verkeert, kunnen wij veel bouwmaterialen gebruiken! Dus heb je bijvoorbeeld nog dingen liggen die toch niet gebruikt worden zoals: gips, cement, hout en dergelijken, kun je die zonder probleem aan ons kwijt.

Wij willen graag contact hebben met onze buren. Wij vinden het belangrijk dat mensen in de buurt met elkaar in contact staan. Op dit punt is er een groot gemis in De Pijp, waar naar onze mening mensen eerder langs elkaar leven dan met elkaar. Wil je langskomen of een kijkje binnen nemen? Klop dan even aan. Niemand thuis? Laat een briefje achter en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: